Київ
3 червня 2016
Порушення благоустрою у київських зонах відпочинку фіксуватиметься на мобільні телефони
Відтепер за викинуте сміття можна заплатити до 20 тис гривень.
news-image

Зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення дозволять збільшити суму штрафів за порушення благоустрою до 20 тис гривень. Про це сьогодні повідомив журналістам заступник голови КМДА  Петро Пантелеєв, передає кореспондент «Є!»

У Києві ми втілюємо в життя новий проект, який отримав назву «Чисте місто», у рамках якого ініціюємо низку законодавчих змін. Зокрема, збільшення суми штрафу за порушення благоустрою, антисанітарію до 20 тис гривень. Крім того, планується спростити складання протоколів за адмінпорушення, і мати можливість у якості доказів про порушення благоустрою використовувати фото та відеофакти, - сказав Петро Пантелєєв.

За його словами, система високих штрафів «спрацювала» за кордоном, тому і у Києві повинні бути добрі результати.

Люди у нас сьогодні виходять на відпочинок і їм "дуже важко" скласти в пакет залишки свого пікніку і викинути це у контейнер. Все це залишається на місці відпочинку. А потім комунальники замість того, щоб прикрашати місто та садити квіти, ходять і прибирають це сміття. А якщо кияни будуть знати, що за викинуте сміття мають заплатити величезні кошти, то зрозуміють, що краще це не робити , - зазначив Петро Пантелеєв.

Він зауважив, що відтепер що міські та районні інспектори переходять на новий посилений формат роботи.

Місце розбивається на відповідні сектори, за які будуть відповідати інспектори з благоустрою, що зараз проходять відповідні тренінги. Розроблена спеціальна програма, коли вони за допомогою звичайних телефонів будуть фіксувати порушення і все це потраплятиме в базу Департаменту благоустрою та у базу 1551. Система контролю спирається на персональну відповідальність інспекторів за певну територію. Ми зламали стереотип, що це важко і неможливо. Перший етап –об’єднання в команду всіх інспекторів вже пройшов, - зазначив заступник міського голови.
Читайте також: У лісах навколо Києва встановлені відеокамери
Читайте також: Стало відомо, де у Києві можна «законно» посмажити собі шашлики