Війна
3 червня 2016
Лавров наполягає, щоб законопроект про особливий статус Донбасу узгодили з «ЛНР» та «ДНР»
Він також твердить, що варто амністувати бойовиків.
news-image

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров наполягає на тому, щоб Київ погодив законопроект про особливий статус Донбасу з представниками самопроголошених Луганської і Донецької республік. На його думку, в іншому випадку документ підірве Мінські домовленості. Про це заявив Лавров в інтерв'ю телеканалу 360, передає «Є!».

"Там чітко прописано, що і реформа конституції, і закон про місцеві вибори, і про особливий статус Донбасу повинні бути узгоджені з представниками Луганська і Донецька. Ще однією акцією повинна стати повна амністія всіх, хто брав участь у цих подіях з обох сторін. Точно така ж амністія повинна бути застосована до учасників подій на Майдані в лютому 2014 року ", - заявив Лавров в інтерв'ю телеканалу 360.

Раніше українські ЗМІ повідомляли про намір української влади в стислі терміни завершити конституційні зміни, що стосуються судової реформи та децентралізації влади. Помічник держсекретаря США Вікторія Нуланд зажадала від президента України Петра Порошенка зробити це до 10 червня.

Передбачалося, що Донбасу буде надано особливий статус місцевого самоврядування та буде дано "зелене світло" виборам, які раніше не проводилися через "тимчасову окупацію РФ".

Читайте також: Посол США назвав Лаврова слабкою людиною через слова про «вгодованість» Савченко