Світ
4 червня 2016
Мохаммед Алі перебуває в лікарні у надважкому стані
Спортсмен страждає від хвороби Паркінсона й ушпиталений через проблеми із диханням.
news-image

Легенда світового боксу Мохаммед Алі, якого було госпіталізовано в США через проблеми з органами дихання, знаходиться в критичному стані. 74-річний Алі в даний час лежить у відділенні інтенсивної терапії, повідомляє The Daily Mirror, передає «Є!».

За інформацією видання, до лікарні терміново приїхали діти і члени сім'ї великого спортсмена, який вже протягом довгого часу страждає від хвороби Паркінсона. Лікарі попередили близьких Алі, що "кінець може бути близький".

Журналісти повідомляють, що лікарі розглядали варіанти з транспортуванням Алі в інше відділення шпиталю, проте прийшли до висновку, що воно може бути смертельно небезпечним.

"Як і на рингу, Алі - справжній боєць на лікарняному ліжку. Доктора працюють над тим, щоб стабілізувати його дихання. Його родичі кинули все і приїхали в шпиталь, тому що вони побоюються найгіршого", - розповіло виданню джерело, знайоме з ситуацією.

За інформацією, через проблеми з диханням Алі був госпіталізований в четвер, 2 червня. Тоді його стан оцінювався як стабільний. Однак наступного дня ситуація різко погіршилася. Алі був підключений до апарату штучного життєзабезпечення, і, за словами лікарів, найгірше може статися вже найближчим часом.

У 1984 році, вже після закінчення спортивної кар'єри, Алі поставили діагноз хвороба Паркінсона. З тих пір його стан неодноразово погіршувався, і кілька разів він був госпіталізований. Останній раз Алі знаходився в шпиталі в січні минулого року після важко перенесеної інфекції.

Читайте також: Мохаммеда Алі госпіталізували, - ЗМІ