Війна
4 червня 2016
Канцлер Німеччини розповіла про перспективи зняття санкцій з Росії
Ангела Меркель наголосила, що Москва повинна виконати усі умови Мінських домовленостей.
news-image

Канцлер Німеччини Ангела Меркель розповіла про перспективи зняття санкцій проти РФ й зробила припущення щодо єдиної економічної зони "від Владивостока до Лісабона". Про це, як передає Frankfurter Allgemeine, вона міркувала на з'їзді своєї партії "Християнсько-демократичний союз", повідомляє «Є!».

Федеральний канцлер заявила про готовність "негайно покласти край санкціям проти Росії", як тільки Москва виконає зобов'язання по Мінським домовленостями. Ці угоди регламентують хід мирного врегулювання конфлікту на сході України.

При цьому Меркель підкреслила, що Євросоюз на тлі "дій Росії на Україні" не може поступатися своїми принципами. За її словами, на сході України йде громадянська війна за підтримки Росії, і по одній лише цієї причини санкції були введені спочатку.

При цьому стратегічне партнерство з Росією вона оцінює зовсім інакше. Меркель заявила, що Росія "крок за кроком" зближується з європейським економічним простором, і в кінцевому підсумку може з'явитися "єдина економічна зона від Лісабона до Владивостока".

Також значна частина статті Frankfurter Allgemeine присвячена обговоренню на з'їзді партії міграційного кризи в Європі і відповіді Німеччини на цей виклик.

Читайте також: Меркель закликала захистити єдність Європи