Резонанс
5 червня 2016
У Казахстані проводять АТО. Є заручники та жертви (ВІДЕО, ФОТО)
МВС країни підозрює, що за нападами стоять прихильники нетрадиційних релігійних течій.
news-image

У казахстанському місті Актобе проводиться контртерористична операція у зв'язку із перестрілкою в двох районах міста, повідомляє «Є!».

"За даними очевидців - спільноти водіїв Zello, в Актобі сталося пограбування двох магазинів зброї: Пантера в районі старої частини міста і Паллада у 5 мікрорайоні. Відбулася перестрілка поліції зі злочинцями, є постраждалі", - йдеться в повідомленні.

Жителів міста в зв'язку з проведенням контртерористичної операції просять залишатися в приміщеннях і не пересуватися по місту.

За даними ресурсу Діапазон, перестрілка почалася після двох годин дня. Спочатку зловмисники пограбували збройові магазини.

"За неофіційними даними, чоловіки років 24-30 почали захоплення заручників у військовій частині, також були нападу на Ілекскій відділ поліції, в районі Обласної Філармонії, 5 мкр", - йдеться далі.

Відзначається, що поліція оточила весь район, починаючи від Есет батира до Жілгородка, а також в районі Жанкожа батира.

"Йде масова евакуація людей з Мега і Сіті-центру, закриваються великі магазини, торгові центри, кіоски і ринки", - повідомили у виданні.

Шестеро людей загинули в результаті нападів на збройові магазини в місті Актобі, повідомляє агентство "Інтерфакс" із посиланням на речника Міністерства внутрішніх справ країни.

Убитий продавець магазину "Паллада", одна людина поранена, у військовій частині при відбитті нападу загинули офіцер і військовослужбовець-контрактник, дев'ять військовослужбовців поранені, сказав Садубаев. Ще один нападник затриманий, кільком вдалося сховатися, розповіли в МВС Казахстану.

Місцеві жителі повідомляють в соцмережах, що бандити захопили кількох заручників і викрали рейсовий автобус.

Очевидці стверджують, що озброєні люди, які напали на магазини, кричали "Аллах акбар!"

Читайте також: Казахстану та Білорусі загрожує «новий Донбас», - Безсмертний