Світ
5 червня 2016
Стали відомі результати референдуму щодо гарантованого доходу в Швейцарії
Швейцарці відмовились від щомісячних доплат від держави.
news-image

Громадяни Швейцарії на референдумі відмовились від гарантованого доходу в 2,5 тисячі франків, повідомляє Reuters, передає «Є!».

Про попередні результати з цього питання повідомив швейцарський телеканал SRF. На референдумі громадяни країни голосували з питання про щомісячний дохід в 2,5 тисячі франків (приблизно дорівнює долару) для дорослих і в 625 франків - для дітей до 18 років. За даними, про відмову від гарантованого доходу повідомили 78% тих, хто голосував.

Середня зарплата до вирахування податків в Швейцарії перевищує 6 тисяч франків. Прихильники доплат переконували, що допомога від держави не вплине на бажання швейцарців працювати. Однак це створить умови для зміни кар'єри, дасть можливість приділити час родині та дітям тощо. Прихильники безумовного доходу вказували також на те, що зараз багато роботи не оплачується: це робота домогосподарок, догляд за хворими та людьми похилого віку, громадська діяльність.

Опоненти, в числі яких опинилися і влада країни, вказували, що пропозиція буде вкрай обтяжливою для бюджету, а також послабить економіку країни, збільшуючи число добровільних нероб.

Читайте також: Весілля відміняється: швейцарський суд засумнівався у почуттях молодят