Події
6 червня 2016
Страшний сон Росії: Уперше на території Фінляндії проводяться навчання НАТО
Під час морського етапу навчань Baltops 2016, який розпочався у Балтійському морі, війська НАТО вперше висадяться на територію Фінляндії, не є членом Альянсу.
news-image

Про це повідомили на порталі телерадіомовлення Yle, пише «Є!».

Протягом трьох днів війська відпрацюють десантування, а також бойові дії на території півострова Ханко на полігоні Сюндален (Syndalen). Під час десантування застосують бойові машини піхоти США, 200 солдатів морської піхоти США, 60 солдатів Великої Британії, 50 – Німеччини та підрозділ розвідки з Італії.

В операції візьмуть участь також десантний корабель США USS Carter Hall і найбільший корабель ВМФ Великої Британії HMS Queen.

Відпрацювання десантування у Фінляндії здійснять в зв'язку з тим, що умови бойових дій на її низинному узбережжі відрізняється від умов у інших державах на узбережжі Балтійського моря.

Повідомляється, що Baltops є найбільшими щорічними військовими навчаннями у Балтійському морі і проходять у 44-й раз, цього року з 3 до 19 червня. Фінляндія бере участь у навчаннях уже близько двадцяти років, але вперше вони проходять і на її території.

Після маневрів у Фінляндії навчання відбудуться також на острові Уте (Uto) у Швеції, яка також не є членом Альянсу.

Вперше навчання проходять так далеко на півночі. У них беруть участь ВМС 18 союзників і партнерів НАТО – близько 4500 осіб, 50 кораблів і 60 літаків. Мета навчань – поліпшити взаєморозуміння, довіру і співпрацю між країнами за допомогою різних управ, які включають дії на морі, повітрі та землі.

Як повідомлялося, Росія через страх перед НАТО вирішила перекинути до західних кордонів додаткові мотострілецькі бригади.

Читайте також: Швеція і Фінляндія посилюють військову співпрацю на тлі агресивних дій Росії