Київ
6 червня 2016
Спікер «Правого сектора» заявив, що марш ЛГБТ буде заблоковано
Артем Скоропадський також вступив в заочну полеміку з главою Нацполіціі Хатією Деканоїдзе.
news-image

Спікер "Правого сектора" Артем Скоропадський заявив, що політсила буде "всіляко перешкоджати" проведенню у Києві Маршу рівності 12 червня, тому що проти "пропаганди того, що ЛГБТ - це норма". Про це він сказав в коментарі "ГОРДОН", передає «Є!»
Відповідаючи на питання кореспондента, чи можна трактувати як загрозу його слова про те, що в Києві під час ходи буде "кривава каша", Скоропадський сказав:

З огляду на досвід попередніх років і напружену обстановку в суспільстві, там може статися все що завгодно. Ви пам'ятаєте , на мітингу 31 серпня в минулому році під Верховною Радою взагалі кинули гранату. А там куди менше було протистояння і непорозуміння, ніж між ЛГБТ-спільнотою та націоналістами. Безумовно, ми плануємо брати участь в акціях проти цього маршу і будемо всіляко перешкоджати його проведенню.

На уточнення, якими саме методами, він відповів:

Просто заблокувати ходу, ось і все. Ну, напевно, це може спровокувати бійки, ми це розуміємо, ну так і що далі? Відмовлятися від своїх переконань? Те, що ми робили на вулиці Грушевського, теж як би спровокувало бійки. І що, нам потрібно було скласти лапки і прислухатися до закликів Пшонки (екс-генпрокурора Віктора Пшонки - ред.) припинити так звані провокації на вулиці Грушевського? Так, будуть бійки, але ми плювати хотіли на те, що це викличе бійки, ми висловлюємо свою позицію так, як вважаємо за можливе.

Спікер ПС також вступив в заочну полеміку з главою Нацполіціі Хатією Деканоїдзе.

Нам абсолютно незрозуміла позиція Національної поліції. Вчора її керівниця Деканоїдзе заявила, що, значить, ми повинні показати, що ми європейська країна, і тому поліція жорстко реагуватиме на будь-які спроби припинення маршу. А я хотів би їй нагадати, що насправді в її рідній країні, в Грузії, з якої вона приїхала сюди зовсім недавно, такі ж гей-паради досить жорстко розганялися віруючими і просто незадоволеними людьми, це раз. І два - вже точно не можна дивитися, в якому ступені країна європейська, по тому, проводять гей-паради або не проводять. Щоб не було провокацій, є тільки один вихід - скасувати цей захід, - вважає він.

На запитання кореспондента, чому "Правий сектор" не хоче давати ЛГБТ-спільноті можливість висловити свою позицію, спікер політсили заявив:

Це не просто своя позиція, ми вже втомилися відповідати на одне й теж питання. Ми не проти сексуальних меншин, ми проти нав'язування нездорових штук, які притаманні 1% людей в суспільстві, щоб їх нав'язували всьому суспільству. Україна - досить традиційна країна. Як та ж сама Грузія. Тут ніколи це не стане нормою. Ми проти того, щоб нав'язували норми, а не проти того, щоб там ходили за руки.

На його думку, "будь-яка вулична акція є пропагандою, і тому гей-парад - це пропаганда того, що ЛГБТ - це норма, а ми не вважаємо це нормою".

Нагадаємо, на 12 червня в Києві представниками ЛГБТ-спільноти запланований Марш рівності.

Читайте також: Петиція про заборону гей-параду набрала 10 тисяч підписів