Події
7 червня 2016
Аваков проти створення кримськотатарського батальйону
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков не підтримує ініціативу створення кримськотатарського батальйону.
news-image

Як передає кореспондент УНІАН, про це Аваков заявив сьогодні на брифінгу в Києві, відповідаючи на запитання журналістів, пише «Є!»

Я зустрічався з Мустафою Джемілєвим і Рефатом Чубаровим. Ми обговорювали, як використовувати тих патріотів (від кримськотатарського народу — УНІАН), які перебувають на материковій території України. Ми все-таки прийняли лінію, що це країна Україна, і тут не повинно бути ні вірменського, ні грузинського, ні кримськотатарського окремого батальйону. Це мають бути спеціальні сили української армії, в яких можуть служити і кримські татари, і вірмени, і багато інших... Я прихильник іншого підходу, я все-таки переважну більшість цих активістів знаю. Ми з ними співпрацюємо, - сказав Аваков.

Він зазначив, що величезна кількість представників кримськотатарського народу служить, у тому числі в Національній поліції, в тому числі, на високих посадах.

На моє переконання, кримський татарин як будь-який інший громадянин України повинен бути в регулярному підрозділі української армії, Національної гвардії, Національної поліції, - зазначив міністр.

Нагадаємо, віце-президент Світового конгресу кримських татар, координатор громадянської блокади Криму Ленур Іслямов 20 грудня 2015 р. анонсував створення кримськотатарського добровольчого батальйону «Крим» імені Номана Челебіджихана, в якому служитимуть 560 осіб.

У квітні 2016 р. лідер Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив про розробку концепції діяльності батальйону, яку подано президенту України і міністру внутрішніх справ.


Читайте також: В Україні запропонували створити кримськотатарську армію