Україна
8 червня 2016
Злодія в законі, спійманого в Україні, можуть звільнити в Грузії
Таке припущення висловив глава Голосіївського райуправління поліції Денис Ярославський.
news-image

Представник МВС також виклав фотографії затриманого 1 червня в Києві Геги Озургетсmкого, зазначивши, що той є одним з найбільш молодих "злодіїв в законі", заарештованих в Україні.

 

"Отримавши оперативну інформацію, був складений комплекс оперативно-розшукових заходів. В результаті ми затримали іноземця 1992 року народження. Цей чоловік справжній "злодій в законі", який жодного разу не відбував покарання в місцях позбавлення волі. Його коронація відбулася в грецькому містечку у 2013 році, коли йому було 20 років. Під час спілкування він відмовився розповідати подробиці своєї "кар'єри"", - написав Денис Ярославський.


Начальник Голосіївського управління поліції також відмітив, що це не перший "злодій в законі", спійманий в його районі за останній час, припустивши, що їх активізація може бути пов'язана з бажанням дестабілізувати ситуацію в Україні.

"Хочу повідомити, що операм ввіреного мені підрозділу вдалося затримати вже другого "злодія в законі", який прибув в Україну для дестабілізації кримінальної обстановки. Зараз він перебуває під вартою, і ми екстрадуємо його в Грузію. Проте існує небезпека, що там його випустять і він повернеться в Україну під іншим ім'ям. Україні потрібег закон, згідно з яким злодіїв в законі можна було б заарештувати", - додав Ярославський.


Нагадаємо, Верховна Рада України всередині травня так і не змогла ухвалити законопроект, призначений ввести в законодавство термін "злодій в законі". Для його затвердження в парламенті не вистачило голосів.
В результаті спійманих в Україні "злодіїв в законі", навіть якщо їх осіб вдалося ідентифікувати, можуть затримати лише за перебування  в країні за підробними документами, тоді як їх злочини ще необхідно довести. Крім того, існує версія, згідно з якою "злодії в законі", а також інші кримінальні елементи активно використовуються спецслужбами Росії для дестабілізації ситуації всередині сусідніх країн.