Події
8 червня 2016
Гроші на Керченський міст несподівано закінчилися
Фінансування будівництва моста в Крим через Керченську протоку призупинено.
news-image

Про це повідомляє Forbes з посиланням на лист глави компанії-підрядника «Стройгазмонтаж» Андрія Кириленко в міністерство транспорту і Росавтодор, пише «Є!».

Як повідомив Кириленко в листі, «Стройгазмонтаж» не може будувати міст через Керченську протоку запланованими темпами й інвестувати в закупівлю дорогого обладнання через затримку оплати виконаних робіт. У Мінтрансі і Росавтодор Forbes підтвердили, що отримали лист Кириленко і передали його в роботу.

Востаннє «Стройгазмонтаж» отримав гроші за роботи в грудні 2015 року, Forbes наводить дані з сайту держзакупівель. Всього в минулому році підрядник отримав 48,9 мільярда рублів. Заплановані на 2016 рік 65,4 млрд рублів «зависли» через бюрократичні процедури.

Як пише Forbes, з 2016 року великі державні будівництва переходять з розширеного банківського обслуговування на казначейське. У Мінтрансі виданню повідомили, що гроші на 2016 рік вже виділено з федерального бюджету, але витратити їх можна буде тільки після того, як держконтракт переведуть на казначейське супровід.

Відомо, що «Стройгазмонтаж» Аркадія Ротенберга, близького друга президента Росії, став підрядником будівництва Керченського мосту в 2015 році. Вартість об'єкта оцінюється в 228 млрд рублів. Повністю об'єкт повинен бути зданий в 2019 році.

Читайте також: У Росії назвали точну дату відкриття міфічного Керченського мосту