Київ
8 червня 2016
Київський будинок-монстр на Подолі заборонено вводити в експлуатацію
Вищий господарський суд України залишив у силі рішення суду першої інстанції.
news-image

Вищий господарський суд України залишив в силі рішення суду першої інстанції про заборону введення в експлуатацію будинку по вул. Нижній Вал, 27-29, який кияни прозвали будинком-монстром. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив активіст Павло Калюк, передає «Є!».

  Вищий господарський суд України залишив у силі рішення першої інстанції про заборону введення в експлуатацію будинку по вул. Нижній Вал, 27-29 шляхом скасування рішення Апеляційного господарського суду, яке було на користь забудовника, - написав Калюк.

Нагадаємо, жителі Києва тривалий час домагалися припинення будівництва і просили не давати дозвіл на введення в експлуатацію будинку-монстра на Подолі. Це пов'язано з тим, що забудовник ТОВ "Пателі Лізинг" самовільно змінив план будівництва житлово-офісного комплексу, що призвело до спотворення архітектурного та історичного середовища стародавнього Подолу.

На будівлі візуально помітні кілька поверхів, які було самовільно надбудовано в обхід затвердженого плану. У грудні 2015 року Київрада відмовилася продовжувати забудовнику договір оренди земельної ділянки, на якій стоїть будинок.

Читайте також: Претендентів на посаду головного архітектора Києва оцінять европейські експерти