Події
9 червня 2016
Медведчук закликає погодити зміни до Конституції України з «ДНР/ЛНР»
Для повної реалізації Мінських угод українська сторона повинна погоджувати зміни в Конституції про особливий статус Донбасу, закон про місцеві вибори і амністії членів незаконних збройних формувань з представниками «ДНР» і «ЛНР».
news-image

Про це заявив учасник переговорного процесу про обмін полонених в рамках Тристоронньої контактної групи Віктор Медведчук в інтерв'ю «Комсомольській правді в Україні», повідомляє «Є!».

Медведчук упевнений, що для дотримання «Комплексу заходів з виконання Мінських угод» українська сторона і незаконні угрупування повинні шукати точки дотику.

Головна проблема в тому, що не виконується політична частина Мінських угод. Йдеться про закон про вибори, закони "про амністію" і особливий статус регіону, а також про зміни в Конституцію. А це ті питання, які повинні бути узгоджені з представниками ОРДО і ОРЛО. У них є своє бачення, своя позиція, яка поки що не береться до уваги українською стороною, - заявив Медведчук.

Як зазначив політик, на сьогодні необхідно повернути непідконтрольні території, забезпечити єдність і територіальну цілісність України, при цьому враховуючи думки жителів регіону.

Необхідно визнати, що є велика країна Україна, а є території, які після подій в Києві на початку 2014 року вибрали інший шлях і цей шлях йде врозріз з політичним курсом України, - сказав він.

На думку Медведчука, для повернення всіх територій Донбасу в правове поле України необхідно вислухати точку зору місцевого населення і виробити єдиний план, «щоб люди, які зараз там перебувають, захотіли жити в Україні».

Також Медведчук в черговий раз нагадав, що є прихильником федеративного устрою України.

Нагадаємо, після кількох звертань депутатів СБУ перевіряє політичну силу Віктора Медведчука щодо сепаратизму.

 

Читайте також: Суд зобов'язав Генпрокуратуру відкрити справу проти Медведчука