Світ
10 червня 2016
Інтерпол знешкодив мільйони підробних ліків по всьому світу
В операції брали участь поліцейські сили з 103 країн.
news-image

Міжнародна організація кримінальної поліції провела з 30 травня по 7 червня масштабну операцію "Пангея" щодо припинення торгівлі підробленими ліками. Про це йдеться на сайті Інтерполу, повідомляє «Є!».

В операції, яка проводилася дев'ятий раз, брали участь поліцейські сили з 103 країн. В результаті була припинена діяльність близько п'яти тисяч інтернет-сайтів, які торгували підробними ліками. У різних країнах світу розпочато 700 розслідувань за фактами підробки препаратів.

"В ході міжнародної операції були затримані 393 особи за підозрою в причетності до перевезення та збуту підроблених ліків. Конфісковані великі партії представляють потенційну небезпеку для людей, їх загальна вартість понад 53 млн доларів", - наголошується в заяві.

Серед 12,2 млн вилучених підробок були кошти, нібито призначені для діагностики СНІДу, різних форм діабету, хірургічні та стоматологічні медичні препарати, таблетки для схуднення, протималярійні ліки, таблетки проти еректильної дисфункції, препарати проти випадіння волосся. Також було конфісковано понад 270 тис. підроблених медичних пристроїв.

Читайте також: В Україні заборонили відомі ліки від грипу