Політика
10 червня 2016
Журналіст розповів, що насправді відбулося біля Львівської мерії(фото)
Роман Балюк твердить, що у Львові навмисне були влаштовані провокації.
news-image

Львівський журналіст Роман Балюк заявив, що був очевидцем подій біля Львіської мерії 9 червня й на власні очі бачив, як усе відбувалося. Відповідний допис він зробив у Facebook, повідомляє «Є!».

Журналіст наголосив, що не є прихильником політики чинного мера міста Андрія Садового, але переконаний у навмисних провокаціях проти влади міста. Балюк заявив, що жодні звіти та аргументи опонентів Садового не цікавили, й вони прагнули заворушень у місті.

"На передсесійне засідання колегії міськради безперешкодно увірвалися якісь сурові пацики, частина з яких в футболках "Азову" й просвободівські ГО і прямо, жостко сказали, що завтра прийдуть на сесію і порвуть Садового і "Самопоміч", - написав він.

Балюк зауважив, що особисто перебував у будівлі Ратуші й бачив, як якість активісти забирали приладдя у нацгвардійців. Й, вірогідно, саме вони почали застосовувати сльозогінний газ з метою провокацій. Оскільки бійці Нацгвардії були без протигазів і не могли використовувати газ.

Журналіст розповів, ще депутати від "Свободи" та УКРОПу влаштували бійку у сесійній залі. Протестувальники  біля мерії були у невеликій кількості й жодних заворушень не планували. Потім ті ж депутати, котрі вимагали відставки Садового, пише Балюк, пішли до входу у Ратушу й ніби почали заспокоювати мітинг.

"Депутати пішли в низ до мітингувальників, типу розрулювати ситуацію. При чому цікаво то, що агітували йти і пішли переважно депутати, які були зацікавленні якраз в тому мітингу. Ну тобто вони разом з людьми кричали "Садового у відставку". Хоча там були представники всіх фракцій. Але логіки у всіх цих діях не було ніякої", - зауважив він.

Потім декілька десятків чоловік увірвалися до сесійної зали й почали говорити з трибуни нісенітниці. Усім, хто намагався якось заспокоїти ситуацію, кричали "Ганьба".

Читайте також: Під час сутичок біля Львівської міськради поранено людину