Події
10 червня 2016
«Стоп, Путін!»: у США та Європі пройдуть акції проти агресії Росії в Україні
10-11 червня про багатьох країнах Європейського Союзу, а також в США, Канаді та Україні відбудуться громадські акції на підтримку України і проти агресії Російської Федерації під гаслом "Стоп, Путін! Стоп, війна!".
news-image

Як передає «Є!» з посиланням на "Радіо Свобода", учасники акцій планують пікетувати дипломатичні місії РФ, а також урядові будівлі в країнах проживання, щоб привернути увагу політиків і дипломатів до загострення ситуації на сході України.

За словами координатора акції Ірини фон Бург (Швейцарія), її учасники також будуть звертатися до Європарламенту з вимогою змусити Росію вивести свої війська з території України і припинити насильство на окупованих українських територіях і в включеному Криму.

Також учасники акцій звернуться до ОБСЄ з приводу посилення наглядової місії на Донбасі і переходу роботи місії на цілодобовий режим, а також - щоб ОБСЄ контролювала непідконтрольний Києву ділянку українсько-російського кордону, сказала фон Бург.

Ми звертаємося до європейського, світового співтовариства із вимогою посилити тиск на Росію, щоб вона вивела свої війська з окупованої частини України. Ще одна наша вимога до європейської спільноти - продовжити санкції проти Росії. У випадку, якщо наші вимоги не будуть почуті і прийняті до відома, активісти українських організацій будуть готові розпочати безстрокове голодування, - заявила фон Бург.

Проведення акцій на підтримку України підтверджені в Амстердамі, Барселоні, Будапешті, Відні, Лондоні, Лозанні, Москві, Парижі, Празі, Цюріху, Франкфурті та в ряді міст України.

Жителі міст Північної Америки мають долучитись до акції «Стоп, Путін» 11 червня, натомість в Естонії та Італії проукраїнські акції відбулись напередодні.

Читайте також: У Києві зробили інсталяцію з Путіним (відео)