Світ
10 червня 2016
Польські священики відповіли на лист українців про каяття і прощення
На думку польських священнослужителів, лист є ще одним кроком до польсько-українського поєднання.
news-image

Польські священики відповіли на лист українців про каяття та взаємне прощення злочинів часів Другої світової війни, передає «Є!» із посиланням на Радіо Польща.

Лист українців напередодні річниці Волинської трагедії, написаний українськими політиками, священнослужителями і інтелектуалами - це черговий крок на шляху до польсько-українського возз'єднання, - вважає архієпископ і митрополит Перемисько-Варшавський Євген Попович.

Він приєднався до заклику, адресованого політикам, щоб ті не використовували людські трагедії з метою накопичення політичного капіталу і не вдавалися до мови ненависті.

Євген Попович також схвалив ініціативу створення загального дня пам'яті жертв українсько-польських конфліктів. Лист українців прокоментував також архієпископ і митрополит Люблінський Станіслав Будзяк.

Вивчення трагічних подій потрібно залишати історикам, а ми, християни, повинні йти по шляху примирення, приймати простягнуті до нас руки і дивитися в майбутнє, особливо зараз, коли Україна переживає важкі часи. Не варто також забувати, що будь-які непорозуміння та конфлікти між Польщею та Україною втішають наших ворогів, - сказав священнослужитель.
Давайте ж приймемо цей лист з відкритим серцем і підтримаємо Україну, яка цього не забуде, точно також, як вона не забула, що це Польща першою визнала її незалежність, - додав Станіслав Будзяк.

Нагадаємо, раніше українські політики та громадські діячі написали полякам лист, в якому мова іде про взаємне прощення злочинів часів Другої світової війни.

Читайте також: Німеччина передасть Києву 15 снігоприбиральних машин