Події
10 червня 2016
У Москві створять карту смітників, де можна попоїсти
Організатори проекту, столичні фригани, запевняють - продукти на звалищах не завжди бувають зіпсованими.
news-image

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на радіостанцію "Эхо Москвы".

Для більшості росіян смітник - це місце, куди приносять мотлох, відходи і прострочені продукти. Однак фригани (прихильники стилю життя, який заперечує принципи споживацтва і прагне до мінімізації споживаних ресурсів) відносяться до звалищ, як до безкоштовних ринків. Супермаркети часто відправляють їжу в сміттєвий бак через пом'яту упаковку, етикетку, що злетіла та через прострочений термін зберігання, хоча самі продукти ще можна вживати в їжу.

Кореспондент «Московський комсомолець» провів разом з активістами рейд столичними смітниках. За дві години пошуків зібрали цілий ящик їжі майже на 3000 рублів. Найпростіше знайти фрукти і овочі, а також молочну продукцію. М'ясо фригани брати не радять.

Продукти зазвичай викидають з магазинів під вечір. Крім того, в темряві людині психологічно комфортніше копатися в сміттєвому баку, відзначає видання.

Активісти хочуть скласти карту з адресами магазинів, біля яких можна знайти списану їжу, і дворовими смітниками, в яких водяться придатні для вживання продукти.

Як в мерії поставляться до подібної ініціативи, поки не відомо.

Нагадаємо, з літа 2015 року в Росії заборонене ввезення деяких імпортних продуктів, через що масово знищувалися продукти харчування. Нещодавно уряд РФ продовжив продуктове ембарго ще на 1,5 роки.

Читайте також: Росіян заохочуватимуть споживати вітчизняне муляжами продуктів та натуральним сіном