Спорт
10 червня 2016
Анонс матчу Франція - Румунія на Євро-2016
Букмекерські контори віддають перевагу господарям турніру.
news-image

Сьогодні, 10 червня, о 22:00 за київським часом почнеться матч-відкриття Євро-2016, повідомляє «Є!».

Першими на стадіоні "Стад де Франс" зіграють збірні Франції та Румунії. Арбітром виступить угорець Віктор Кашшаї, який на Євро-2012 не зарахував гол української команди по воротах збірної Англії.

Перед матчем відбудеться урочиста церемонія відкриття турніру, яка почнеться о 21:30. 

Орієнтовні склади команд виглядають так:

Франція: Льоріс - Санья, Косельні, Рамі, Евра - Погба, Канте, Матюйді - Грізманн, Жіру, Пає;

Румунія: Тетерушану - Сепунару, Кірікеш, Грігоре, Рац - Пантілімон, Гобан - Попа, Станчу, Станку - Андоні.

Прогнозується, що збірна Франції буде грати за схемою 4-3-3, а їхні противники - за схемою 4-2-3-1. 

На даний момент більшість букмекерів прогнозує перемогу господарів турніру. Контора William Hill виставила коефіцієнт на перемогу Румунії 11.00 та 4.60 на нічию. Перемога збірної Франції має коефіцієнт 1.33. Їхні колеги з Marathonbet на перемогу збірної Румунії ставлять 13.00, нічию оцінюють коефіцієнтом 5.20, а перемогу французької команди - 1.34.

Варто зазначити, що протягом останніх п'яти поєдинків збірна Франції жодного разу не програла збірній Румунії, при цьому 4 матчі з 5 між ними закінчилися нічиєю. Румунська команда у свою чергу не пустила жодного м'яча до своїх воріт протягом 7 останніх офіційних матчів з 8.

Дідьє Дешам пояснив важливість матчу-відкриття Євро-2016.

"Ми готувалися до 10 червня протягом двох років. Дуже важливо повернутися в змагальний футбол. Наша остання офіційна гра була в чвертьфіналі ЧС 2014 проти Німеччини. Решта всі були товариськими. Наша гра на "Стад де Франс" в матчі-відкритті є особливою. Вона повинна задати ритм всьому турніру. Звичайно, ми граємо вдома, але Румунія, напевно, так просто не здасться й докладе всіх зусиль задля позитивного результату. Я дивився їхні останні ігри та можу відзначити, що вони добре переходять в атаку", - заявив тренер збірної Франції.

Ангел Йорденеску теж розповів, чому перша гра чемпіонату Європи з футболу є такою особливою.

"Ця гра дасть старт великому турніру, найважливішому на континенті. Ми зіграємо проти однієї з кращих команд, яка знаходиться серед фаворитів. Я сподіваюся та вірю, що нам вдасться підтвердити статус хорошої команди, здатної демонструвати якісний футбол. Наша мета вийти в наступний раунд й в той же час справити про себе гарне враження, - зазначив тренер збірної Румунії.
Читайте також: Ярмоленко висловився щодо матчу проти Німеччини на Євро-2016