Політика
11 червня 2016
Чуркін вже традиційно збрехав у ООН
Цього разу делегація Росії "не помітила" офіційного документа.
news-image

Під час засідання Ради Безпеки ООН, яке відбулося у п'ятницю, 10 червня, голова російської делегації Віталій Чуркін намагався поширити неправдиві заяви про те, що Україна офіційно не зверталася в ООН із запитом про введення миротворчої місії на Донбас, передає «Є!».

Про це повідомив постійний представник України при ООН Володимир Єльченко.

"Сьогодні делегація Російської Федерації знову збрехала, на цей раз заявивши, що Рада Безпеки не отримувала запит від України на розгортання миротворчої операції", - зазначив Єльченко після виступу Чуркіна в Радбезі. "Для протоколу: Україна офіційно зверталася на вищому рівні до цієї Ради, так само як і до Генерального секретаря, із таким запитом як мінімум двічі", - додав він.

Єльченко також нагадав про звернення президента України Петро Порошенко до СБ ООН і Генасамблеї, затверджене Верховною Радою 17 березня 2015 року, яке було зареєстровано в секретаріаті під номером S / 2015/225.

"Дуже дивно, що постійний член Ради безпеки заперечує існування документа, який можна знайти в Системі офіційної документації ООН. Я хотів би попросити Секретаріат ООН поширити паперові копії українського запиту ", - зазначив Єльченко.
Читайте також: У Радбезі ООН стався скандал між представниками України і Росії