Київ
13 червня 2016
У Києві 31-річний поліцейський отримав черепно-мозкову травму та перелом кісток носу при спробі втихомирити п'яну компанію
У поліції дебошири пошкодили пластикове оздоблення службового приміщення, поводилися агресивно і категорично відмовлялися від будь-яких пояснень.
news-image

Як повідомили у київській поліції, опівночі до чергової частини Шевченківського управління столичної поліції надійшло повідомлення про порушення громадського порядку в одному з дворів на вулиці Дмитрівській, передає «Є!»

Прибувши за викликом, наряд поліції виявив трьох осіб у стані сп’яніння.

Одна із жінок, 32-річна киянка, у присутності поліцейських почала висловлюватися нецензурною лайкою на адресу громадян, на зауваження та вимоги правоохоронців припинити протиправні дії не реагувала. Для фіксування правопорушення та складання адміністративних матеріалів поліцейські прийняли рішення затримати жінку та доставити до управління поліції.

Однак вона почали чинити опір патрульним та всіляко перешкоджати їм виконувати службові обов’язки. Згодом на допомогу правопорушниці нагодилися її товариші: 42-річна киянка та 32-річний тернопільчанин. Вони почали нецензурно висловлюватися на адресу працівників поліції та фізично перешкоджати затриманню 32-річної киянки, - повідомили у відомстві.

У результаті конфлікту 31-річний поліцейський отримав тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми та підозри на струс головного мозку і перелом кісток носу.

Згодом правоохоронці доставили дебоширів до управління поліції. Однак і там затримані продовжували порушувати громадський порядок, пошкодили пластикове оздоблення службового приміщення, поводилися агресивно і категорично відмовлялися від будь-яких пояснень.

Усі протиправні дії цих громадян задокументовані.

Відкрито кримінальні провадження за трьома статтями Кримінального кодексу України: ст. 296 (Хуліганство), ст. 342 (Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, державному виконавцю, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві, уповноваженій особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб) та ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу). У ході досудового розслідування буде надано правову оцінку діям кожного фігуранта.

Читайте також: 35-річний киянин намагався втекти із вподобаним телефоном із магазину