Світ
13 червня 2016
Батько стрілка з Орландо вважає себе «президентом Афганістану»
Седдік Матин випускає регулярні відеозвернення, в яких критикує афганську владу і заявляє, що може забезпечити «процвітання» країни.
news-image

Як з'ясувалося, батько Омара Матина - людини що влаштувала криваву бійню в нічному клубі в Орландо, - є самопроголошеним президентом Афганістану, передає «Є!» із посиланням на Голос Америки.

Житель Флориди Седдік Матин звертався до афганського народу за допомогою відео на своїй сторінці в Facebook.

Він призначав членів «кабінету» свого революційного уряду, випускав «укази» і політичні заяви, які публікував там же.

У своїх відеозверненнях Матин-старший критикував уряд Афганістану при президенті Ашрафі Гані. Він заявляв, що його уряд допоможе афганцям покінчити з війною і корупцією, і зможе гарантувати «процвітання» Афганістану.

У суботньому відеозверненні він звинуватив деяких членів уряду Афганістану в змові проти афганського народу.

Також він звинуватив колишнього президента Хаміда Карзая в тому, що він «очолював і організовував» діяльність «підтримуваного Іраном і Пакистаном» Талібану, який, за його словами, вбиває і викрадає афганців по всій країні.

Судячи з усього, 5-7 червня Матин їздив до Мексики і відправляв свої послання афганцям, перебуваючи в морському круїзі. Перед від'їздом він повідомив, що відправляється в «офіційну» поїздку.

Джерело «Голосу Америки» на умовах анонімності повідомив, що Матин створив організацію «Джирга лінії Дюранда» для політичних і фінансових цілей.

Кілька років тому він організував збори афганців в Північній Вірджинії. Кілька учасників протестували проти того, що Матин «проводив власний порядок», повідомив «Голосу Америки» один з учасників на умовах анонімності.

Він хотів встановити контакти з американськими чиновниками і конгресменами, - повідомило джерело.

Матин заявив телекомпанії NBC, що дії його сина ніяк не пов'язані з релігією. За його словами, його син був «в люті», коли близько двох місяців тому побачив в Майамі двох чоловіків, що цілуються.

Це ніяк не пов'язано з релігією. Ми приносимо вибачення за все, що відбулося. Ми не знали, що він збирається зробити, - сказав Матин.
Читайте також: У Туреччині поліцейських відсторонили від служби через селфі з серійним вбивцею