Суспільство
14 червня 2016
Мішель Обама збирає жінок на «жіночий саміт» (відео)
Промо-ролик події Перша леді США виклала в свій Instagram.
news-image

14 червня у Вашингтоні пройде масштабний Жіночий Самміт, яким опікується перша леді США Мішель Обама, повідомляє «Є!».

Саміт називається United State of Women, що в дослівному перекладі означає об'єднаний стан жінок, і співзвучний із назвою американської держави.

На саміті будуть говорити про гендерну рівність. Зокрема, у програмі заявлені питання рівної оплати праці для жінок і чоловіків, жіночого здоров'я, освіти, боротьби з насильством, жіночого підприємництва та лідерства.

Щоб залучити якомога більше уваги до заходу, Мішель Обама зняла рекламний ролик Саміту, в якому взяли участь найвідоміші жінки США. Опра Уїнфрі, Меріл Стріп, Керрі Вашингтон - найбільш впізнавані їх них, але в ролику також знімається Тіна Фей, актриса і автор серіалів, співробітниці Білого Дому, журналістки, топ-менеджери найбільших компаній, наприклад Pepsi, лідери великих і популярних релігійних і культурних громад і багато інших.

Промо-ролик Мішель Обама виклала в свій Instagram.

Героїні ролика кажуть, що мають право на гідну оплату праці не тому, що вони жінки, а тому, що добре працюють. Що тільки вони мають право користуватися своїм тілом, і тільки так, як вважають за потрібне. Що вони самі знають, коли говорити "так", а коли говорити "ні". Що вони будуть керувати великими бізнесами, власними бізнесами, культурними явищами і подіями тому, що у них є ідеї, є сили і можливості реалізувати великі проекти, які змінять світ.

Читайте також: Вийшов трейлер фільму про історію кохання Барака Обами і його дружини (відео)