Спорт
15 червня 2016
Топ-10 найкращих голів збірної України (відео)
Підбірка найкращих голів у виконанні збірної України з футболу.
news-image

Ніщо так не об'єднує футбольних фанатів, як голи у виконанні рідної збірної. У такі хвилини не важливо, за який клуб ти вболіваєш, бо вся країна перетворюється на суцільний фан-сектор. «Є!» пропонує пригадати найкрасивіші та найважливіші голи української збірної з футболу і знову пережити солодкі моменти гордості за свою команду.

Андрій Ярмоленко, Україна - Молдова (2:1), 2013 рік

Під посиленим тиском українців Молдова тоді не встояла. На 61-й хвилині Селезньов навісив справа, Зозуля головою скинув м’яч головою під удар Ярмоленку, а той пробив у дальній кут, відкривши рахунок 1:0.

Андрій Ярмоленко, Польща -Україна (1:3), 2013 рік

Для України матч з Польщею міг стати останнім шансом на боротьбу в групі, оскільки з двома очками далеко не заїдеш. Ніхто особливо не очікував перемоги збірної України 22 березня. Михайло Фоменко, який почав тренувати гравців в грудні 2012 року, говорив, що його підопічних в майбутньому матчі з Польщею врятують тактичні побудови.

Неперевершений гол у виконанні Ярмоленка вже на 2 хвилині матчу надовго запам'ятався футбольним фанатам.

Андрій Шевченко, Україна - Швеція (2:1), 2012 рік

Шевченку вдалося відзначитися перед рідною публікою на домашньому чемпіонаті Європи. Він забив аж 2 голи, які вирішили результат матчу, на 55 (1:1) та 61 (1:2) хвилині.

Як і в кращі роки, нападнику вдалося повернути назад хід невдалого матчу зі Швецією, проте з французами, англійцями і з лінійними арбітрами збірної України порозумітися не вдалося. 

Роман Зозуля, Польща - Україна (1:3), 2013 рік

Матч відбувся 22 березня 2013 року у Варшаві. Після трьох турів відбіркового етапу українці набрали лише два пункти та займали передостаннє місце в своїй групі.

Тому в матчі проти Польщі вони були зобов'язані перемогти, щоб залишились шанси вийти у фінальну частину чемпіонату. Роман Зозуля вже перед свистком арбітра на перерву зумів втретє вразити ворота збірної Польщі, встановивши остаточний рахунок у протистоянні.


Аналіз матчу Польща - Україна Ivan_Hook

Олександр Алієв, Україна - Нідерланди (1:1), 2010 рік

Товариський матч з голландцями завершився нічиєю. На 72-й хвилині Україна пропустила гол, але вже за хвилину Алієв ударом зі штрафного знову встановив рівновагу в матчі. 

Грати залишалося не так багато і українці цілком могли б не встигнути відігратися, якби відразу ж зручний для Алієва штрафний. Алієв послав м'яч у лівий верхній кут і тут вже голландець Ворм нічим допомогти не зміг. 

 Андрій Ярмоленко,  Україна - Польща (1:0), 2013 рік

Тоді дуже обережна гра нашої команди в першому таймі змусила фанатів похвилюватися. Другий тайм пройшов набагато швидше, чому, в першу чергу, посприяв гол Андрія Ярмоленка, забитий на 64-й хвилині. Матч вийшов доволі важким для "синьо-жовтих". Наша команда втілила у забитий м'яч чи не єдиний момент у грі. А поляки як мінімум тричі не реалізували небезпечні моменти біля воріт П'ятова.

Євгеній Коноплянка Україна - Німеччина (3:3), 2011 рік

Це був перший матч головного стадіону країни після масштабної реконструкції.

Другий м'яч забити вдалося молодому на той час таланту. Мілевський запустив у прохід Коноплянку, і той, взявши старт зі своєї половини, протягнув м'яч метрів 60 і витончено обіграв Цилера - 2:0.

Олександр Алієв, Україна - Чилі (2:1), 2010 рік

Це була перша перемога Калитвинцева зі збірною України і дебютна перемога українців у матчах з південноамериканськими збірними.

На 65 хвилині матчу феноменальний удар вийшов у Олександра Алієва з 25-ти метрів - точно в дев'ятку.

Андрій Шевченко, матч Росія - Україна (1:1), 1999 рік

Одним єдиним ударом, який сам по собі ні на що не претендував, Шевченко змусив посивіти всю Росію і зламав кар'єру Олександру Филимонову. На 88 хвилині він зрівняв рахунок у, здавалося б, безнадійному для України матчі. Окремої уваги варта реакція коментатора.

Андрій Ярмоленко, Україна - Албанія (3:1), 2016 рік

Під час товариського матчу із Албанією на старті заключної 45-хвилини збірна України виходить вперед. Простріл Коноплянки з флангу, фірмовий удар Зозулі головою і Беріша відбиває м'яча прямо на Ярмоленка, котрий цілить у порожні ворота.

Більше добірок про Україну читайте тут.