Події
14 червня 2016
Французький спецназ заблокував російських вболівальників біля Лілля
Французький спецназ заблокував і оглядає групи російських уболівальників на під'їзді до Ліллю.
news-image

Про це повідомив президент Всеросійського об'єднання вболівальників (ВОБ) Олександр Шпригін, пише «Є!»

У нас група ВОБ висунулася в бік Лілля. Після того, як наш автобус виїхав з Канн, його оточив поліцейський спецназ, приблизно 100 автоматників, і загнали у «відстійник». Зараз вимагають виходити з речами і кудись йти. Спочатку сказали, що огляд на предмет зброї і наркотиків, зараз говорять, що якась перевірка і розпорядження прокурора республіки Франції. Ми повідомили генеральне консульство Росії у Франції, повідомили офіційних представників МВС Росії, а також РФС. Сказали, що виходити нікуди не будемо і вимагаємо перекладача для роз'яснення ситуації. Ось уже годину сидимо в автобусі і чекаємо, чим історія завершиться. Це свавілля. Чому вони в Марселі так не працювали, як працюють зараз? - наводить слова Шпригіна «Р-Спорт».

Раніше стало відомо, що УЄФА може виключити Англію і Росію з числа учасників чемпіонату Європи - 2016. Це станеться в разі продовження хуліганських дій з боку уболівальників.

Організація винесла обом країнам попередження після заворушень в Марселі під час проведення матчу Євро-2016 між збірними Англії та Росії (1: 1).

Раніше УЄФА відкрив дисциплінарну справу проти РФС. Також до вболівальників звернулися головний тренер збірної Росії Леонід Слуцький і футболісти національної команди.

Раніше британське видання The Guardian повідомило, що помічник депутата Держдуми РФ, президент Всеросійського об'єднання вболівальників та офіційний делегат Федерації футболу Росії Алєксандр Шпригін є кординатором мережі російських ультраправих фанатських груп. Групи по боротьбі з расизмом висловили стурбованість фактом отримання Шпригіним офіційної акредитації на турнір Євро-2016 з футбольною збірною Росії. 

Нагадаємо, найближчий матч на Євро-2016 росіяни проведуть 15 червня проти Словаччини.

Читайте також: Українських фанатів у Франції побили російськомовні люди в балаклавах, - депутат