Події
15 червня 2016
Росіяни відбирають церкви в УПЦ КП на анексованому півострові
Так званий апеляційний суд міста Севастополя прийняв рішення, що Кримська Єпархія Української православної церкви Київського патріархату повинна сплатити "Міністерству майнових та земельних відносин Республіки Крим" півмільйона рублів та звільнити 112 квадратних метрів на першому поверсі Кафедрального собору у Сімферополі.
news-image

Як повідомляє «Є!» із посиланням на "Голос Криму", про це розповів Архієпископ Сімферопольський і Кримський УПЦ КП Климент.

За його словами, вчора судді повідомили про таке рішення, а вже через кілька днів у церкві чекають на представників виконавчої служби.

Поки кримська "влада" намагається створити умови для знищення УПЦ КП на півострові, то українська не робить навіть мінімально можливих кроків для підтримки Київського Патріархату в Криму. Український уряд і досі не прийняв рішення про передачу приміщення в Сімферополі, де знаходиться Кримське Єпархіальне управління Української Православної Церкви Київського Патріархату та кафедральний собор святих рівноапостольних Володимира та Ольги, у власність УПЦ КП", - зазначив Клиент.

Крім того, архієпископ зауважив, що неодноразово звертався до Прокуратури Криму із проханням відкрити кримінальне провадження щодо судді "Арбітражного суду" Соколової та "віце-прем`єр-міністра" Криму Руслана Бальбека, адже за їх безпосередньої участі продовжується знищення УПЦ КП на півострові. Втім, карної справи не існує по цей день. 

Читайте також: Надія Савченко здивувала голову ОБСЄ