Події
17 червня 2016
Естонія видасть Україні бойовика «ЛНР»
Володимир Поляков став відомий в Естонії після історії з вбивством пішохода на перехресті під час вуличного конфлікту.
news-image

Як повідомляє «Є!», злочинець втік з Естонії та приєднався до Французького іноземного легіону.

Рішення про передачу Україні Полякова ще в серпні 2015 року прийняв Харьюський повітовий суд Естонії, тепер уряд має намір видати сепаратиста Україні.

Прийнято рішення відмовити в прийнятті скарги до провадження. Нинішнє рішення означає, що постанова уряду про видачу підлягає виконанню", - наголошується в повідомленні суду.

У грудні 2015 року за запитом влади України було прийнято рішення про видачу Полякова. Але Таллінський адмінсуд зробив 3 лютого поточного року уряду припис переглянути це рішення і винести нове. У суді першої інстанції порахували, що в цій справі не були виявлені обставини, необхідні для ухвалення рішення, тому воно є незаконним і його потрібно анулювати.

Далі уряд подав апеляційну скаргу. Окружний суд своєю постановою 19 травня визнав, що рішення про видачу відповідає законодавству, а аргументи Полякова не дають підстав для його скасування.

Відомо, що у лютому 2015 року Полякова затримали в Нарві на кордоні. Бойовик намагався виїхати з Естонії в Росію. Далі Поляков планував з Росії повернутися до Луганська на автобусі, де мав намір примкнути до одного з угрупувань "ЛНР".

Під час обшуку у злочинця вилучили зброю та боєприпаси. Захоплений Луганськ сепаратист відвідував два рази. Воював, брав участь в боях, отримував зарплату і їхав. Кожна з його поїздок в "ЛНР" тривала рівно місяць.

Читайте також: У «ДНР» розробили план для «поліцейських», за невиконання - передова