Події
17 червня 2016
Один із фігурантів у справі Онищенка отримав серйозне покарання
Судовий розгляд наразі триває.
news-image

Суд постановив арештувати або відпустити під величезну заставу керівника одного з підприємств, що було задіяне в ланцюжку фактичного розкрадання українського газу, передає «Є!».

Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

"Перший пішов! Слідчим суддею задоволено відповідне клопотання детектива НАБ України, погодженого прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) та обрано запобіжний захід — тримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 200 мільйонів гивень керівникові одного з підприємств, задіяного в ланцюжку фактичного розкрадання українського газу", - написав він.

За його словами, "прокурори САП зорієнтовані на принципове відстоювання позиції щодо обрання запобіжних заходів щодо кожного учасника".

Згодом очільник САП додав, що співорганізаторові злочинної організації обрано запобіжний захід — тримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 1,6 мільярда гривень.

Крім того, ще 6 учасників отримали покарання у вигляді тримання під вартою або 200 мільйонів гривень застави та 1 — тримання під вартою або 250 мільйонів гривень.