Політика
18 червня 2016
Україна вимагає засудити слова Пан Гі Муна
Скандальна заява генсека ООН викликала обурення України.
news-image

Україна звернеться до всіх членів Генеральної Асамблеї ООН, щоб засудити скандальну заяву Пан Гі Муна про "вирішальну роль" Росії у припиненні конфліктів, передає «Є!».

Про це повідомила віце-прем'єр-міністр України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

"Ми вже реагуємо на це. По-перше, керівник нашої Місії в ООН Володимир Єльченко відразу зробив заяву з цього приводу. Я знаю, що відбулася зустріч прем'єр-міністра з Самантою Пауер, там теж про це йшлося", - зазначила представник українського уряду.

Сама Іванна Климпуш-Цинцадзе зазначила, що під час зустрічей у Вашингтоні піднімала питання про те, що Україна "хотіла б бачити підтримку Сполучених Штатів", а також "заперечення такої позиції генерального секретаря ООН".

Віце-прем'єр підкреслила, що повністю поділяє позицію українських дипломатів, які вважають такі висловлювання неприпустимими.

"Ми будемо працювати з усіма членами Генеральної Асамблеї ООН, втім, це процес не одного дня", - зазначила Климпуш-Цинцадзе.

Вона також нагадала, як в минулому році Пан Гі Мун відвідав "Парад Перемоги" в Російській Федерації.

"Мені дуже прикро, що генсек не зробив додаткових висновків за цей рік, і досить гірко читати коментарі його прес-секретаря, який зазначив, що на даний момент вони не збираються міняти своєї позиції", - сказала Климпуш-Цинцадзе.
Читайте також: Генсеку ООН пригадали його слова про Крим