Політика
18 червня 2016
Бойовики саботують звільнення українських заручників,- Геращенко
Геращенко направила лист до головуючого в ОБСЄ міністра закордонних справ Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра.
news-image

Перший заступник Голови Верховної Ради, представник України в підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи, уповноважений президента з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях, Ірина Геращенко направила головуючому в ОБСЄ міністру закордонних справ Німеччини Франку-Вальтеру Штайнмаєру лист із проханням сприяти звільненню українських заручників, передає «Є!».

Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

Також вона зазначила, що в останній місяць значно погіршилася не тільки політика, а й гуманітарна ситуація на Донбасі - бойовики заблокували звільнення заручників і, незважаючи на всі зусилля української сторони і готовності до компромісів у цьому питанні, відкидають будь-які ініціативи.

"Ситуація із заручниками тільки погіршується. По-перше, бойовики протягом року так і не надали нам точної інформації про місце утримання українців. По-друге, їх відверто катують... І ОБСЄ повинна докласти всіх зусиль, щоб РФ вплинула на бойовиків і ті, нарешті, перестали шантажувати долями тяжкохворих людей та звільнили їх", - написала Геращенко.
Читайте також: Геращенко розповіла, коли в Україні повинна запарацювати поліцейська місія ОБСЄ