Події
20 червня 2016
У справі про загибель дітей в Карелії затримали п'ятого підозрюваного
В результаті трагедії загинули 13 дітей. Пошуки 14-ї дитини тривають.
news-image

Затримано п'ятого підозрюваного у справі про загибель дітей в Карелії. Про це в понеділок повідомив офіційний представник Слідчого комітету РФ Володимир Маркін в ефірі радіостанції "Вести ФМ", передає «Є!»

Сьогодні вночі ми затримали ще одного вожатого-вихователя 1997 року народження. Інструктором він не був, як і інші підозрювані, - сказав Маркін.

Раніше у справі були затримані директор ТОВ "Парк-готель"Сямозеро" Олена Решетова, її заступник Вадим Виноградов, а також інструктори Регіна Іванова і Людмила Васильєва. Остання в даний час, за словами Маркіна, знаходиться" в лікарні з підозрою на запалення легенів " .

Поки лікарі не допускають до неї слідчих для проведення необхідних слідчих дій, - сказав він.

Також Маркін заявив, що СК перевірить інформацію про позов про закриття табору.

За нашою інформацією, в 2015 році до цього табору були претензії до дотримання санітарно-епідеміологічного законодавства, ... було порушено адміністративну справу. Не знаю, чим воно закінчилося, але, я не відповідаю за точність інформації, нібито, прокурор звертався до суду з позовом про закриття табору. Але суд з якихось причин відмовив у задоволенні цього позову. ще раз повторюю, це неперевірена інформація, нам її треба буде ще раз перевірити, - сказав він.

За попередніми даними слідства, 18 червня учасники дитячого оздоровчого табору "Парк-Готель "Сямозеро" на човнах потрапили в шторм на озері Сямозеро в Пряжинському районі.

На трьох човнах перебували 47 дітей і чотири дорослих інструктора. У шторм човни перекинулися і затонули. В результаті трагедії загинули 13 дітей. Пошуки 14-ї дитини тривають.

СК РФ порушив кримінальну справу за фактом загибелі школярів. Вона розслідується за ч. 3 ст. 238 КК РФ - "Надання послуг, що не відповідають вимогам безпеки, що призвело з необережності смерть двох і більше осіб". Покарання за цією статтею передбачає до 10 років позбавлення волі.

За словами Маркіна, розслідування передано до центрального апарату СК.
У Карелії і Москві за загиблими оголошений траур.