Світ
20 червня 2016
Росія готується до війни, - канадська розвідка
Канадська служба розвідки і безпеки (CSIS) вважає, що Росія готується до відкритої війни в Європі.
news-image

Про це йдеться в звіті CSIS, опублікованому на сайті служби, передає «Є!».

Зокрема, проаналізувавши останні зміни у внутрішній і зовнішній політиці Росії, експерти відзначили, що початок масштабного переозброєння і модернізації російської армії вказує на підготовку до війни.

У канадській розвідці вважають, що президент РФ Володимир Путін, швидше за все, буде і далі проводити експансивну політику, намагаючись розширити свій вплив за кордоном.

При цьому експерти відзначають, що відкриття нового фронту на Донбасі малоймовірно. На їхню думку, Москва відкриє новий військовий фронт і не буде приховувати свою причетність або уникати відповідальності, як це було у випадку з Україною.

Росія анексувала Крим після незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнається Україною і більшістю країн світу. В даний момент між материковою Україною і Кримом діє контрольно-пропускний режим, а Київ де-факто не контролює півострів.

Через місяць на сході України почався збройний конфлікт. Бойові дії ведуться між Збройними силами України і проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей. За оцінками ОБСЄ, число жертв війни на Донбасі зросла до 10 тис. чоловік.

Читайте також: Завтра Рада ЄС розгляне продовження санкцій проти Росії