Київ
22 червня 2016
Кличко пояснив, чому сміття зі Львова привозять у Київ
Усі витрати з доставки та переробки відходів бере на себе Львів.
news-image

Прийом відходів зі Львова київським заводом «Енергія» є тимчасовим заходом, щоб допомогти львів’янам упоратися з проблемою сміття. Про це Київський міський голова Віталій Кличко заявив у коментарі журналістам, передає «Є!»

До мене звернувся пан Садовий з проханням тимчасово надати можливість переробки сміття в столиці. В дуже складній ситуації сьогодні знаходиться місто Львів. Враховуючи те, що київський сміттєспалювальний завод «Енергія» влітку завантажений на третину, ми ухвалили рішення простягнути руку допомоги львів’янам та прийняти невеликі об’єми сміття, – наголосив Віталій Кличко.

За словами міського голови, перший вантаж з 10 автомобілів прибув 2 дні тому. Усі витрати з доставки та переробки відходів бере на себе Львів.

За добу завод може прийняти до тисячі машин, і 10 автівок зі Львова – це майже нічого. Ще раз хочу наголосити, що це тимчасові заходи і впевнений, що Львів зможе вирішити проблему зі сміттям до кінця літа, – підкреслив мер.

Віталій Кличко зазначив, що проблема переробки сміття стосується сьогодні багатьох міст. Саме тому потрібно залучати інвесторів для побудови сучасних сміттєспалювальних заводів, які б відповідали, зокрема, і екологічним нормам.

Читайте також: Кличко хоче звернутися до парламенту щодо скасування постанови про підвищення цін на газ