Події
22 червня 2016
У Карелії загиблим дітям встановлять пам'ятний знак
Найімовірніше, це будуть околиці Сямозера.
news-image

Пам'ятний знак дітям, які загинули під час шторму на озері Сямозеро, з'явиться в Карелії з ініціативи глави республіки Олександра Худілайнена. Про це повідомила прес-секретар глави регіону Марина Кабатюк, передає «Є!»

Олександр Худілайнен запропонував встановити пам'ятний знак загиблим на озері Сямозеро дітям. Проект найближчим часом буде розроблений. Місце визначається. Найімовірніше, це будуть околиці Сямозера, - сказала Кабатюк, не уточнивши терміни установки пам'ятного знака.

Нагадаємо, трагедія сталася на карельському озері 18 червня, коли за маршрутом з оздоровчого табору "Парк-готель "Сямозеро" вирушили 47 дітей, з якими було всього четверо супроводжуючих у віці від 17 до 19 років.

Човни перекинулися, загинули 13 дітей, ще один вважається зниклим безвісти.

Тридцять три дитини були врятовані.
СК РФ порушив кримінальну справу за двома статтями КК РФ - ст. 238 ("Надання послуг, що не відповідають вимогам безпеки, що призвело з необережності смерть двох і більше осіб") і ст. 293 ( "Халатність").

В рамках кримінальної справи затримали шістьох підозрюваних, у тому числі керівника карельського управління Росспоживнагляду.

Директор і заступник директора ТОВ "Парк-готель"Сямозеро" арештовані до 19 серпня.

Читайте також: Кличко пояснив, чому сміття зі Львова привозять у Київ