Події
23 червня 2016
Хакери вкрали 10 мільйонів доларів з українського банку
Злочинні угруповання хакерів Carbanak/Axunak і Buhtrap атакують українські банки через систему платежів SWIFT.
news-image

Як повідомляє «Є!», про це розповіли у київському відділенні організації IT-фахівців ISACA.

За даними організації, хакери створили і розмістили у відкритому доступі набір інструментів для проникнення в банки та інші фінансові установи.

ISACA нещодавно була залучена до розслідування крадіжки близько 10 мільйонів в одному з українських банків. Його назва не розголошується.

Після проникнення в банк хакери кілька місяців вивчають його роботу і внутрішні процеси. Потім вони використовують повноваження легітимних користувачів для проведення платежів через міжнародну міжбанківську систему платежів SWIFT і систему електронних платежів СЕП, а також атакують банкомати та картковий процесінг.

На даний момент скомпрометовано десятки банків (в основному в Україні та в Росії), з яких вкрадено сотні мільйонів доларів", - повідомляють в ISACA.

В організації вважають, що хакери вже проникли в більшість українських банків. В даний момент зловмисники проводять вивчення бізнес-процесів і готуються до проведення шахрайських операцій.

Банки зараз не діляться такою інформацією взагалі та бояться розголосу", - заявив президент київського відділення ISACA Олексій Янковський.

На його думку, на рівні держави необхідно створити центр обміну інформацією про подібні атаки. 

Читайте також: Нуланд зустрілась із Порошенком