Київ
23 червня 2016
Стало відомо, скільки часу Київ прийматиме на утилізацію львівське сміття
Київ прийматиме відходи зі Львова до 1-го серпня.
news-image

Київ прийматиме на утилізацію тверді побутові відходи зі Львова до початку серпня, передає «Є!»

Згідно домовленостей між містами до цього часу львівський муніципалітет має врегулювати кризову ситуацію та знайти додаткові варіанти захоронення або утилізації сміття. Про це заявив директор КП «Київкомунсервіс» Євген Русін.

Він зазначив, що частину відходів, яку перевозять до Києва зі Львова, сортуватимуть, а другу – спалюватимуть на заводі «Енергія».

Ми приймаємо рівно в тому об’ємі, для якого маємо технічну можливість. Не розглядаємо варіант, щоб львівське сміття направлялось на полігон. У Львові щоденно утворюється 650 тон відходів, які через трагедію можуть перетворити місто на звалище. Київський міський голова підтримав львів’ян і погодився перевезти частину цих відходів до Києва. Ми одна країна, одна нація, і техногенна катастрофа, в якій опинився Львів, – спільна. З позиції «моя хата – з краю» ми ніколи не побудуємо єдину державу. Мало хто пам’ятає таку ж техногенну катастрофу у 1995 році, коли Харків на місяць лишився без води. Допомагали тоді всією країною. Зараз аналогічна ситуація, – переконаний Євген Русін.

Він також зазначив, що Київ та Львів мають чітку домовленість – сміття столиця приймає до першого серпня. До цього часу керівництво Львова має врегулювати це питання.