Політика
24 червня 2016
Бюро ПАРЄ заявило про спільні цінності з РФ та початок «руху назустріч»
Бюро Парламентської асамблеї Ради Європи (керівний орган асамблеї) ухвалило декларацію про спільні цінності з РФ і про необхідність руху назустріч.
news-image

Як повідомляє «Є!», про це на своїй сторінці у Facebook написав голова постійної делегації Верховної ради у Парламентській асамблеї Ради Європи Володимир Ар'єв.

Після дебатів в асамблеї, де переважна більшість делегатів висловилися проти загравання з РФ без виконання нею вимог, координуючий орган ПАРЄ видав декларацію про спільні цінності з РФ і про необхідність руху назустріч" - написав політик.

Зокрема, у заяві Бюро йдеться, що неучасть РФ у роботі Асамблеї обмежує її можливості.

Асамблея повинна відновити довіру муж парламентарями всіх 47 держав-членів. Для цього вона повинна зайти способи, як тримати відкритими канали зв'язку з російським парламентом і вивчити всі можливості для діалогу. Наші спільні інтереси в галузі захисту прав людини, демократії та верховенства права як на національному, так і на міжнародному рівні, сильніші, ніж питання, які нас розділяють" - йдеться у заяві.

При цьому президент ПАРЄ Педро Аграмунт підтримав цю декларацію.

Я розчарований Президентом ПАРЄ Аграмунтом, який нещодавно в Києві розповідав який він друг України", - написав Ар’єв.

За словами глави української делегації, він а також представник Британії на знак протесту залишили засідання Бюро. Британець при цьому заявив, що саме через таку позицію Європи британські громадяни проголосували проти ЄС.

Читайте також: Нуланд і Сурков «детально і ретельно» обговорили мінські домовленості