Політика
24 червня 2016
Путін натякнув, що у Кемерона «низький рівень політичної культури»
Президент РФ відповів на слова Кемерона про те, що від Brexit "буде щасливий Путін"
news-image

Слова прем'єр-міністра Великобританії Девіда Кемерона про те, що від виходу країни з ЄС "буде щасливий Путін", - некоректна спроба вплинути на громадську думку в Великобританії. Про це заявив журналістам президент Росії Володимир Путін, завершуючи свій візит в Ташкент, передає «Є!» із посиланням на ТАРС.

Я вважаю, що це ні що інше, як некоректна спроба вплинути на громадську думку у власній країні. Але, як ми бачимо, навіть це не мало потрібного для тих, хто це робить, результату. А тим більше після голосування заявляти про якусь позицію Росії, на мій погляд, ніхто не має права. Це ні що інше, як прояв низького рівня політичної культури, - сказав Путін.

Він зазначив, що Росія ніколи не втручалася і ніколи не висловлювалася з питання голосування про вихід Великобританії зі складу Євросоюзу.

На мій погляд, ми вели себе дуже коректно, уважно стежили за тим, що відбувається, але ні як не впливали на цей процес, і навіть не намагалися цього робити, - завив Путін.

Російський лідер запевнив, що керівництво країни буде прагнути, щоб мінімізувати негативні явища від рішення Великобританії для російської економіки.

Для рядових підданих Великобританії, мені здається, зрозуміло, чому це сталося. Ніхто не хоче годувати і субсидувати слабші економіки, утримувати інші держави і цілі народи...Мабуть, люди незадоволені також вирішенням питань у сфері безпеки, які на сьогоднішній день різко загострилися на тлі потужних міграційних процесів, - вважає Путін.

Він додав,  що ніякої глобальної катастрофи від рішення Великобританії не очікується.

Читайте також: Шотландія хоче провести референдум про незалежність