Світ
25 червня 2016
Російського священика судитимуть за любов до України
Всього лише за репост запису "ВКонтакте" йому інкримінують екстремізм.
news-image

Жителя Междуріченська Кемеровської області Росії, священика Олександра Хмелєва 5 липня судитимуть за екстремізм у інтернеті: минулого року він на своїй сторінці в соцмережі "ВКонтакте" розмістив фотографію бойовиків ДНР, татуйованих свастикою, повідомляє «Є!».

Про це повідомляє російський сайт Радіо Свобода.

"Я уважно стежу за подіями в Україні і дуже переживаю за долю цієї країни. Я - етнічний українець, мої предки багато століть жили в Україні. Мені хотілося показати, що на боці ополченців Донбасу воюють радикальні націоналісти. І я зробив репост запису "Як розпізнати сепаратиста", - сказав священик.
"Я хотів показати, що нинішня політика Володимира Володимировича веде Росію в глухий кут. Годі збагнути: ми воюємо з сусіднім народом, називаємо його при цьому "братнім", а сам факт війни лицемірно заперечуємо. У нашій країні - розвал, а ми спускаємо на війну гроші, які потрібно витрачати на охорону здоров'я і освіту", - додав Хмелєв.

ЗМІ відзначають, що минулого місяця Хмелєва засудили за статтею 20.3 КоАП РФ ("Пропаганда або публічна демонстрація нацистської атрибутики або символіки"). Тоді він під тиском рідних визнав свою провину і заплатив штраф.

Зараз прокуратура вимагає заборонити сторінку Хмелева в соцмережі "ВКонтакте" на території Росії.

Читайте також: Священик Московського патріархату назвав український прапор «ганчіркою»