Чорні діри - шлях у інші світи, - Хокінг
Чорні діри - одна з найбільших загадок космосу.
news-image

Знаменитий геній фізики, британець Стівен Хокінг здивував громадськість, висунувши абсолютно неймовірну теорію, повідомляє «Є!».

Він стверджує, що через ці дірки люди можуть подорожувати в нові світи і нові галактики.

До сих пір у вчених було інше уявлення про космічний феномен. Вважалося, що він виникає тоді, коли колапсує зірка. У дуже маленькому просторі концентрується неймовірно велика кількість енергії, і знищується все, що наближається.

Величезна сила тяжіння не дає покинути чорні діри навіть тим об'єктам, які рухаються зі швидкістю світла. Тому вони невидимі.

Професор Хокінг переконаний, що в перехідній області між ними і космосом зосереджена безмежна маса інформації. На своєму сайті Hawking.org.uk він пише: "У чорної діри є межа, яку я називаю горизонтом подій. Це точка, до якої притягується світло. Той, хто переступить горизонт, буде пересуватися подібно каное в Ніагарському водоспаді. Якщо плисти недостатньо швидко, то загубишся... Здалеку ніхто не зможе побачити перетин горизонту. Для зовнішнього світу ти будеш втрачений назавжди. Тому зовні неможливо сказати, що являє собою чорна діра. Але оскільки вона все притягує, вона містить багато інформації".

 Згідно з Хокингом, по ту сторону, ймовірно, живуть інопланетяни. Саме тому у них не виходить потрапити в наш світ. Однак контакт з ними небажаний. 

" Якщо інопланетяни нас відвідають, то це може закінчиться так само, як для Америки, коли її відкрив Колумб. Корінним жителям довелося тоді погано", - попереджає вчений.