Війна
25 червня 2016
У «ДНР» вирішили націоналізувати все майно України
З цією метою сепаратисти навіть прийняли "закон про націоналізацію".
news-image

Так звана Народна рада терористичної організації "ДНР" проголосувала за "закон про націоналізацію", згідно з яким "власністю "ДНР" оголошено все майно України на її території аж до майна залізниці", передає «Є!».

У тому числі "законом" передбачена "націоналізація" всіх великих промислових підприємства регіону, які працюють на даний момент в українській юрисдикції.

"Закон про націоналізацію" зачитала представник глави "ДНР" в "народній раді" Світлана Єгорова, і його тут же схвалили в першому і в другому читаннях.

Крім того, закон визначає порядок націоналізації технологічних комплексів, які мають стратегічне і оборонне значення для "ДНР".

Джерело видання в керівництві "ДНР" розповіло, за якими критеріями відберуть підприємства під націоналізацію.

"Перелік підприємств можна зрозуміти, вивчаючи указ про санкції. Всі, хто не пройшов реєстрацію в "республіці", теж можуть потрапити під націоналізацію", - розповіло джерело.

Указ про санкції поширюється на той же самий перелік людей, яким раніше був заборонений в'їзд в "ДНР". Всього в список потрапили 49 найбільш помітних в останні десятиліття бізнесменів і політиків Донбасу.

Цей список складався, щоб охопити власників всіх технологічних ланцюжків Донбасу: металургійних, вугільних, хімічних, машинобудівних, харчових.

Нагадаємо, раніше окупанти "ДНР" заявили про "націоналізацію" електрики на Донбасі.

Читайте також: Ахметова не «націоналізують» у «ДНР» (ВІДЕО)