Київ
28 червня 2016
На Оболоні бійцівський пес відкусив жінці руку
У результаті потерпіла втратила праву руку.
news-image

Жахливий випадок стався на Оболоні по вулиці Озерній: собака бійцівської породи, стафтерьер, напала на жінку, передає «Є!» з посиланням на портал "Город Киев".

Випадок стався в під'їзді одного з житлових будинків по вул. Озерній, 30. На восьмому поверсі, у загальному коридорі, собака, яка була без намордника, напала на місцеву жительку. Свідками стали сусіди, вони викликали поліцію.

Щоб заспокоїти собаку і не дати їй розтерзати бідну жінку, патрульним, які прибули на місце НП, довелося застосувати табельну зброю. Собаку вбили, а жінку госпіталізували в лікарню «швидкої допомоги», де їй ампутували руку.

Собаку теж дуже шкода. Адже по суті винен господар. По-перше, тварина бійцівської породи підлягає жорсткої дресури, щоб вона не становила небезпеку для оточуючих. А, по-друге, згідно з правилами, така собака повинна була бути на короткому повідку і в наморднику. Але виходить, що це повна безвідповідальність власника, - прокоментувала Голова комісії з питань захисту тварин при Департаменті міського благоустрою КМДА Олександра Мезинова, передає кореспондент "Город Киев".


Вона підкреслила, що в Україні дуже лояльні закони в частині штрафів як щодо догхантерів, так і господарів собак, які вигулюють своїх вихованців без повідка і намордника.

Читайте також: Агресивний пес відгриз хазяйці руку