Політика
28 червня 2016
Порошенко відклав вибори в Донбасі до остаточного виконання мінських домовленостей
Президент поки не має наміру пропонувати Раді голосувати за закони по Донбасу.
news-image

Як повідомляє «Є!», позиція України щодо внесення змін до Конституції в частині децентралізації знаходить розуміння у європейських партнерів.

За словами Порошенка, Київ повернеться до розгляду змін до Конституції в частині децентралізації тільки після створення умов в сфері безпеки на сході України.

Місцеві вибори в Донбасі повинні відбутися відповідно до українського законодавства і стандартів ОБСЄ. Така позиція Києва знаходить "повне розуміння" з боку партнерів в Європейському Союзі, заявив президент Петро Порошенко.

Очевидно, що для внесення змін до Конституції в цій частині є чіткі попередні умови, перш за все у сфері безпеки ... Упевнений в тому, що сьогодні ця позиція, - і можу вам це повідомити, адже я повернувся тільки сьогодні в 4 ранку з Брюсселя, - що вона знаходить повне розуміння з боку наших європейських партнерів", - заявив президент в ході урочистого засідання у Верховній Раді з нагоди 20-ї річниці прийняття Конституції України.

Головнокомандувач наголосив, що перед початком остаточного закріплення в Конституції можливості для особливого самоврядування в частині Донбасу, на окупованих сьогодні територіях "повинен бути встановлений повний і тривалий режим припинення вогню".

Читайте також: У Брюсселі скасували зустріч Порошенка з Шульцем