Суспільство
28 червня 2016
Молодь Луганська поховала Конституцію України в сміттєвій урні (фото)
У Луганську відзначилися своєрідним святкуванням Дня Конституції України.
news-image

В окупованому Луганську сьогодні активісти студентського об'єднання "Молода Республіка" і Асоціації молоді Луганщини вирішили влаштувати  похорони Конституції України. Акція пройшла біля пам'ятника Тарасу Шевченку, передає «Є!»

Перед "похоронами" учасники акції "вшанували українську Конституцію хвилиною мовчання, після чого плакат, який зображає документ, "поховали" в сміттєвій урні.

Ця Конституція померла вже давно, і сьогодні ми лише віддали останню шану і поховали її. За 20 років існування Конституції не було прийнято жодної конституційної реформи, яка могла б принести користь людям. Зараз до влади в Україні прийшли люди, які знищили Конституцію, в свою чергу Конституція почала нищити людей, - вважає організатор акції, член студентського об'єднання "Молода республіка" Владислав Валієв.

Він пояснив, що сьогодні українську Конституцію використовують для продовження війни в Донбасі, а це означає, що їй немає місця в містах "ЛНР" і "ДНР".

Конституція України виявилася в урні, тому що вона нічого не зробила для жителів Луганська, вона не врятувала жителів від рук українських військових, - пояснив він.

Також учасники акціїї зазначили, що "це -  нагадування мешканцям України, щоб вони задумалися, до чого прийшли і яка тепер у них демократія з автоматами" і запевнили, що "Конституція України для них вже нічого не означає".