Суспільство
21 листопада 2014
Влада ДНР узаконить смертну кару
Влада самопроголошеної "Донецької народної республіки" заявила про введення в регіоні інституту військово-польових судів. Про це розповіли в прес-центрі "уряду" і Народної ради ДНР.
news-image

"ДНР вводить в районах, що знаходяться на військовому положенні, а також районах військових дій спеціальний порядок організації та комплектування військових судів і судочинства", - йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті прес-центру.

Під юрисдикцію військово-польових судів потрапляють такі справи, як непокора наказу командира, вбивство, держзрада, шпигунство, диверсія, умисне знищення майна, мародерство, розбій, грабіж, розкрадання і пошкодження військового майна, ухилення від військової служби або дезертирство.

"Про кожний вирок, присуджується до смертної кари (розстрілу), військово-польовий суд негайно надсилає офіційні повідомлення голові військового трибуналу ДНР і Генпрокурору в письмовій формі, які, в свою чергу, зобов'язані негайно організувати перевірку законності та обґрунтованості вироку", - підкреслюється в повідомленні.