Відсьогодні тепло і вода подорожчали на 75-90%
Набуло чинності рішення, прийняте на початку травня.
news-image

В Україні з п'ятниці, 1 липня, підвищуються тарифи на тепло й опалення на 75-90% - 1043 гривень за 1 Гкал, передає «Є!» із посиланням на Кореспондент.

Таке рішення прийняла Національна комісія з держрегулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) ще на початку травня.

У регулятора подорожчання пояснили встановленням єдиної ціни на газ для населення і підприємств на рівні 6,8 тисяч гривень за тисячу кубометрів.  

Слідом за новими тарифами на тепло в Україні з 1 липня подорожчає і централізоване постачання гарячої води. Зокрема, в Києві вода подорожчає до 62-75 гривень за кубометр.  

Зазначимо, з 1 серпня в Україні також подорожчає і холодна вода. Основними причинами підвищення тарифів в НКРЕКУ назвали зростання цін на електроенергію і підвищення заробітної плати працівникам підприємств. 

Зокрема, у Києві подорожчання холодної води складе 30%. Тарифи підвищаться з 8,68 до 12-ти гривень за кубометр для приватних будинків з централізованим водопостачанням і водовідведенням та з 10,24 до 13,43 для багатоповерхівок.  

Читайте також: У Києві вранці власники МАФів перекрили дорогу, протестуючи проти знесення кіосків