Світ
1 липня 2016
Табір в Карелії, де загинули 14 дітей, оштрафували
Перевіркою встановлено, що роботодавець неправомірно уклав з 39 працівниками договори на надання послуг.
news-image

Державна інспекція праці в Карелії оштрафувала на 505 тис. руб. табір "Парк-готель "Сямозеро" за численні порушення. Про це в п'ятницю повідомили в прес-службі відомства, передає «Є!»

В ході позапланової виїзної перевірки табору ТОВ "Парк-готель "Сямозеро" були виявлені численні порушення. Винні посадові особи та юридична особа притягнуті до адміністративної відповідальності у вигляді штрафів на загальну суму 505 тис. руб., - сказала представниця інспекції.

Перевіркою встановлено, що роботодавець неправомірно уклав з 39 працівниками договори на надання послуг, хоча фактично відносини були трудовими. У співробітників не було відповідної кваліфікації або наявності спеціальних знань, а також довідок про наявність чи відсутність судимості.

Для проведення на озері змагань, водних свят, екскурсій та інших масових заходів роботодавець не призначив осіб, відповідальних за безпеку людей на водних об'єктах, не погодив дані заходи з органами, що здійснюють державний контроль і нагляд за використанням і охороною водних об'єктів. На березі були відсутні стійки з попереджувальними написами і з вивішеними на них рятувальними засобами, - розповіли в держінспекції праці в Карелії.

Для усунення виявлених порушень ТОВ "Парк-готель "Сямозеро" видано припис про їх усунення.

Нагадаємо, трагедія сталася на карельському озері 18 червня, коли за маршрутом з оздоровчого табору "Парк-готель "Сямозеро" вирушили 47 дітей, з якими було всього четверо супроводжуючих у віці від 17 до 19 років. Човни перекинулися, загинули 14 дітей, 33 були врятовані. СК РФ порушив кримінальні справи у зв'язку з подією. Директор ТОВ "Парк-готель "Сямозеро" Олена Решетова і її заступник Вадим Виноградов знаходяться під вартою до 19 серпня, керівник карельського управління Росспоживнагляду Анатолій Коваленко поміщений під домашній арешт на цей же термін.

Читайте також: Поляки найбільше бояться Путіна - дослідження