Події
4 липня 2016
У Кремлі прокоментували повідомлення про те, що Туреччина може дозволити РФ використовувати військову базу Інджірлік
Москва проаналізує заяви Анкари, зазначив прес-секретар Путіна.
news-image

Офіційних переговорів з Туреччиною про надання РФ доступу до бази Інджірлік поки немає, Москва проаналізує інформацію, що надійшла через ЗМІ. Про це повідомив журналістам прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає  «Є!»

Не знаю, чи були вже офіційні комунікації на цей рахунок по лінії військових, чи встигли вони їх відновити. Якщо я не помиляюся, то немає. Ми цю заяву почули через ЗМІ. Безумовно, цю важливу заяву належить проаналізувати належним чином і в політичному, і у військовому плані, що зроблять наші відповідні органи , - сказав Пєсков.

Раніше глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу в ефірі телеканалу ТRТ дав зрозуміти, що Туреччина може надати Росії можливість використовувати для боротьби з терористичним угрупуванням "Ісламська держава" базу ВПС Інджірлік.

Ми будемо співпрацювати з усіма, хто бореться з ІДІЛ. Ми відкрили базу Інджірлік для всіх, хто хоче приєднатися до активної боротьби. І чому б нам не співпрацювати в тому ж ключі і з Росією? - сказав він.

В даний час Анкара дозволила використовувати базу Інджірлік ВВС США, Німеччини, Великобританії, Катару, Саудівської Аравії.

Читайте також: Став відомий розмір призового фонду Суперкубку України-2016