Київ
4 липня 2016
У Києві за 6 годин відеокамери зафіксували порушень на майже 3 мільйони гривень.
МВС планує встановити понад 3 тисячі камер для фіксації порушень ПДР.
news-image

Міністерство внутрішніх справ планує встановити понад 3 тисячі відеокамер для фіксації порушень правил дорожнього руху на дорогах України. Про це на брифінгу в Києві повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає «Є!»

Як і обіцяли, ми запускаємо пілотний проект, а потім Кабмін прийматиме порядок реалізації ліцензій після того, як ми визначимо, які камери ми підключимо до системи, міжнародний інвестиційний банк підбиратиме інвесторів для проекту, - сказав Аваков і зауважив, що проект встановлення камер відеофіксації обійдеться в кілька мільярдів доларів.

За словами Авакова, камери спостереження визначатимуть автомобіль-порушник, чітко фіксуватимуть його номер, водія, після чого відповідні повідомлення про порушення будуть надсилатися власнику автомобіля.

Міністр констатував, що в понеділок зранку в Києві почали працювати камери, і за 6 годин вони зафіксували значну кількість порушень - на майже 3 мільйони гривень.

В свою чергу, як повідомила голова Національної поліції Хатія Деканоідзе, у МВС розраховують запустити проект з відеофіксації порушень ПДР з вересня.

Поки це пілотний проект, ми лише розраховуємо, які є технічні ризики. Поки що ми не вносимо в адміністративне порушення (мається на увазі, що водіям не відправлятимуть «листів щастя» зі штрафами за перевищення швидкості — ред.), але ми розраховуємо, що з вересня порушники будуть отримувати перші повідомлення, - сказала Деканоідзе.
Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу в Києві повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. “Як і обіцяли, ми запускаємо пілотний проект, а потім Кабмін прийматиме порядок реалізації ліцензій після того, як ми визначимо, які камери ми підключимо до системи, міжнародний інвестиційний банк підбиратиме інвесторів для проекту”, - сказав Аваков і зауважив, що проект встановлення камер відеофіксації обійдеться в кілька мільярдів доларів. Читайте також Бездушна камера на заміну "душевним" поліцейським За словами Авакова, камери спостереження визначатимуть автомобіль-порушник, чітко фіксуватимуть його номер, водія, після чого відповідні повідомлення про порушення будуть надсилатися власнику автомобіля. Міністр констатував, що в понеділок зранку в Києві почали працювати камери, і за 6 годин вони зафіксували значну кількість порушень - на майже 3 мільйони гривень. В свою чергу, як повідомила голова Національної поліції Хатія Деканоідзе, у МВС розраховують запустити проект з відеофіксації порушень ПДР з вересня. «Поки це пілотний проект, ми лише розраховуємо, які є технічні ризики. Поки що ми не вносимо в адміністративне порушення (мається на увазі, що водіям не відправлятимуть «листів щастя» зі штрафами за перевищення швидкості — УНІАН), але ми розраховуємо, що з вересня порушники будуть отримувати перші повідомлення”, - сказала Деканоідзе.

Детальніше читайте на УНІАН: http://www.unian.ua/society/1399371-mvs-planue-vstanoviti-ponad-3-tisyachi-kamer-dlya-fiksatsiji-porushen-pdr.html
Читайте також: У Кремлі прокоментували повідомлення про те, що Туреччина може дозволити РФ використовувати військову базу Інджірлік