Події
5 липня 2016
Вночі в Торецьку п'яний натовп блокував переміщення українських військових (фото)
У цей час мер міста перебував осторонь та мовчки спостерігав.
news-image

Сьогодні вночі, в Торецьку  близько 100 осіб з числа місцевих жителів, раніше судимих,а також осіб, які перебували в стані алкогольного сп'яніння, серед яких були і жінки, спробували блокувати переміщення українських військових по місту. Про це повідомив на сторінці у Фейсбуці начальник ГУНП в Донецькій області В'ячеслав Аброськін, передає «Є!»

Поліція міста була піднята по тривозі. Для стабілізації обстановки прибув в місто. Спробували пояснити людям, що вони порушують закон. Але п'яний натовп, керований провокаторами, відмовився виконувати наші законні вимоги. Мною був дан наказ розблокувати дорогу і затримати активних учасників, що і було зроблено співробітниками поліції Торецька. Шкода, що міський голова перебував осторонь, як сторонній спостерігач. Замість спілкування з жителями громади вважав за краще зайняти позицію "постою, поспостерігаю, куди випливе, - написав В'ячеслав Аброськін.

Близько опівночі люди розійшлися. Призвідники доставлені в місцеве відділення поліції.

До слова, організатори з місця "протесту" спробували сховатися. Ніхто не розраховував, що поліція буде активно діяти. Бойовики, втрачаючи "підтримку" місцевих жителів, йдуть на все, щоб утримати свій вплив - використовують призвідником заворушень  колишніх ув'язнених та страх людей і втому від війни, від щоденних обстрілів. Очікували повторення 2014 року, коли дії професійних провокаторів - "прихильників русского мира" видавали за позицію місцевих жителів. Повторення 2014 року не буде, пора всім звикнути до цієї думки. Поліція Донеччини буде і надалі приймати найактивніші дії для недопущення дестабілізації обстановки в нашому регіоні, - підсумував В'ячеслав Аброськін.